Hvorfor får vi rynker?
Huden starter å eldes etter puberteten. Det ytterste hudlaget blir over år tynnere, mindre elastisk og tørrere. Huden blir dårligere til å reparere seg selv og barriere funksjonen reduseres.

Samtidig reduseres produksjonen av collagen og elastin fibere som gir huden styrke og elastisitet. Dette resulterer i at huden får rynker og siger. Hvor mye rynker vi får er svært individuelt, noen beholder en relativt stram og frisk hud hele livet, mens det hos andre forekommer rynker og linjer i relativt ung alder.

Hvordan kan man redusere og forsinke utviklingen av rynker?

Det viktigste er å tilføre huden ekstra næring og fuktighet, derved forsinkes utviklingen av rynker. I tillegg bør man unngå overdreven soling og bruke kremer med solfaktor. Ultrafiolett lys fra solen står for ca 90% av for tidlig utvikling av "gammel" hud. 

Sollyset og faktorer som røyking og forurensing inngår i rynkeprosesser i huden, men kan også forårsake skade på cellefunksjoner og endre genetisk materiale. Disse prosessene motvirkes med tilførsel av antioksidanter.

Innøvde ansiktsuttrykk, bevisste eller ubevisste, kan også bidra til rynker etter hvert som huden mister sin elastisitet. Linjer mellom øynene og i forlengelsen av øynene utvikler seg når de små musklene i disse områdene trekker seg sammen mer eller mindre permanent. Når huden mister sin elastisitet har man også lett for utvikle poser under øynene, som en enkel følge av tyngdekraften. Igjen er det viktig å tilføre huden næring og velge kremer som virker cellefornyende, astringerende og elastiserende på huden.

Hva inneholder rynkekremen?
Vi bruker kun rene naturlige virkestoffer i våre produkter.

SENTRALE VIRKESTOFFER: Trollhassel ekstrakt virker sterkt sammentrekkende på huden og glatter ut rynker. I tillegg inneholder inneholder trollhassel ekstraktet antioksidanter som bekjemper frie radikaler. Frie radikaler er en av årsakene til rynker og hudplager.

Macadami olje inneholder palmitol fettsyre som beskytter hudcellene mot aldring. Oljen gjenvinner hudens vitalitet og virker fuktighetsbevarende.

Nyperosefrø olje inneholder alfalinolen omega 3 fettsyre og retinsyre (A vitamin). Oljen virker hudfornyende, sletter ut linjer, gjør huden elastisk og reduserer hudens aldringsprosess. Nyperosefrø olje regnes som en av de beste rynkehemmende oljene.

Agurkurt olje har et høyt innhold av GLA (gammalinolensyre) omega 6 fettsyre. Oljen er en typisk anti-aging hudolje, som opprettholder hudens normale funksjoner.

Nattlys olje er rik på flerumettede fettsyrer, spesielt GLA. Oljen styrker huden og er fin for livløs tørr hud, samtidig som den forebygger hudens aldringsprosess.

Røkelsetre, Patsjuli, Myrra, Neroli og Gulrotfrø olje er alle eteriske oljer kjente for sin positive effekt på aldrende hud. Gulrot frø er en verdifull revitaliserende olje for huden. Og røkelsetre med sitt høye innhold av terpener virker antiseptisk og sammentrekkende på huden, en aktiv olje mot rynker.

Generelt om aldrende hud
Moden hud er noe vi alle vil få med alderen. Huden endrer seg både med hensyn til alder, helse, miljø, diett og andre livsstils påvirkninger. Det er derfor viktig å se over huden fra tid til annen. Du kanskje da finner at din engang så spenstige normale hud har blitt tørr, sensitiv eller rett og slett har blitt moden. Aldring er selvfølgelig en normal prosess men med riktig pleie kan huden ennå se fin ut i voksen alder.

Etter hvert som vi eldes senkes hastigheten på flere av kroppens funksjoner. Hudceller fornyes ikke så raskt lenger og hudens elastisitet gir etter for gravitasjonskreftene. Aldrende hud karakteriseres av begynnende rynker, fine linjer, missfarging og aldersflekker. Huden mister sin ungdommelige glød og beinstrukturen i ansiktet blir mer fremtredende.

Fortvil ikke!
Denne prosessen skjer langsomt, individuelle forskjeller er der og for en del heldige kommer alderdomstegnene sent i livet. God og regelmessig hudpleie vil forsinke prosessen. Unngå overdreven soling, drikk mye vann og fjern usunn mat fra dietten, og eliminer stress og miljømessig forurensing så mye som mulig. Disse faktorene hjelper alle til med å bevare en sunn normal hud.

Pleie av aldrende hud
Huden er kroppens største organ. Dens funksjon er primært beskyttelse av kroppen,  temperaturregulering og produksjon av D vitamin.   

Det ytre hudlaget (epidermis) er fokus for et godt hudpleie program. Hudens utseende er svært avhengig av hvor fort hudens overflate erstattes med nye hudceller fra underhuden. Desto raskere denne prosessen foregår, desto mykere, mer elastisk og sunnere vil huden være.

Når døde hudceller samler seg på overflaten vil huden virke livløs, tørr og uten glød. Ved å rense huden med mild naturlig såpe, klut, svamp eller børste vil du ikke bare fjerne skitt fra hudens overflate og fra porene, men også fjerne døde hudceller. Rens/vask huden hver morgen og kveld. Bruk deretter en god fuktighetskrem/olje som kompletterer en daglig hudpleie.

Regelmessig aromatrapi ansiktsbehandling med feks ferkenkjerne olje tilsatt 2-5% gulerotfrø-, røkelsetre- og sandeltre oljer vil hjelpe til med å opprettholde en sunn normal hud og gjenvinne hudens spenst og glød. 

Viktig: Vår rynkekrem er et naturmidler. Dette er ikke testet eller godkjent av Statens Legemiddelverk og er ikke beregnet på å kurere sykdom.
 Virkningen er ikke dokumentert utover den tradisjonelle bruken av planteoljer (eteriske oljer) og urtemedisiner i mange land, inkludert publiserte forskingsartikler og relevant litteratur. Rynkekremen skal brukes iht bruksanvisning. Telemark Urtebrænderi as er ikke ansvarlig for feilaktig bruk eller oppbevaring av naturmidler, samt bivirkninger av disse. Ingen av våre naturmidler må erstatte medisinsk behandling. Kontakt din lege hvis du har mistanke om sykdom.