Kaldpresset økologisk Jojobaolje - topp golden kvalitet

Jojobaoljen fremstilles ved kaldpressing av tørkede, økologiske jojobafrø. Den har en gylden farge, derav navnet Golden, og er nærmest uten duft. Oljen er ikke kjemisk behandlet eller raffinert, og inneholder derfor alle de verdifulle fettsyrer og sporstoffer som naturlig forekommer i frøene. Tross sin voksaktige karakter er jojobaoljen ikke fet, men absorberes raskt av huden og blander seg godt med vårt eget ytre hudfett, som har lignende sammensetting.

MASSASJE / TERAPI. Jojobaolje gjør huden myk og glatt med en ungdommelig glød. Den motvirker aldring av huden og er ideell for massasje. Jojobaoljen inneholder myristinsyre som virker betennelseshemmende og kan derfor ha en god effekt ved behandling av artritt og reumatisme. Jojobaoljen er fin for alle hudtyper, men spesielt fin ved behandling av tørr hodebunn, psoriasis, eksem og rødflammet hud. Basisstrukturen på jojobaoljen er ikke ulik hudens naturlige sebum, hvilket gjør den velegnet til behandling av kviser og akner. En fin baseolje ved kroppsmassasje er en blanding med 50ml mandelolje, 30ml jojobaolje, 20ml tistelolje, som tilsettes eteriske olje etter behov (max 4%)

HUDPLEIE Jojobaolje passer for alle hudtyper. Den beskytter og binder hudens fuktighet. Den kan være fin for tørr hud som lett flasser, men også fin for fet oljeaktig hud, da den hjelper til å normalisere talgutsondringen (sebumkontroll). Oljen vil på mange måter kunne reversere hudens aldringsprosess med sine penetrerende og fuktighetsbevarende egenskaper. Den glatter ut og gjør huden fløyelsmyk uten å virke fet eller tette porene.
Ansiktsolje: Prøv oljen som ansiktsolje alene eller under din ansiktskrem. Oljen går raskt inn i huden uten å virke fet. Eller prøv denne blandingen som gir en fløyelsaktig ”barnehud”: 50ml jojobaolje, 20ml tistelolje, 20ml nyperoseolje.
Tørr hud: Har du svært tørr hud kan du oppleve at huden trenger flere påføringer med jojobaolje – huden ”drikker” det den behøver av oljen. Huden får mulighet til å regenereres og kan lettere binde fuktighet. Jojobaoljen forbedrer hudens barriere og motstandskraft.
Makeupfjerner: Jojobaolje på en fuktet pad eller bomulldott fjerner det meste av makeup, selv vannfast mascara.
Babypleie: Jojobaoljen er ”tynnere” enn de fleste andre babyoljer og trekker relativt raskt inn i huden. Prøv noen dråper i badevannet og på sår hud. Fin å bruke ved bleieskift. Ved amming og ømme brystvorter anbefales jojobaolje. Ettersom den er smaksløs og helt ufarlig å spise, i motsetning til produkter som inneholder mineralolje behøver den ikke vaskes bort før amming.
Voksing/barbering: Jojobaolje bør alltid brukes etter voksing og barbering for å unngå irritert, rød og kvisete hud. Under hårfjerning skades hudens syrekappe som er en del av hudens immunforsvar. Jojobaoljen reparerer syrekappen og motvirker hudirritasjon etter hårfjerning.
Hender og negler: Jojobaoljen virker nærende og mykgjørende. Masser oljen godt inn i neglrota og negl. Oljen penetrerer raskt, virker bløtgjørende og rensende. Den økte fleksibiliteten i neglen minsker muligheten for negl brekk og negl sprekker. Brukt på hendene beskytter den i flere timer mot vannets uttørrende effekt.
Hår og hodebunn: Har du problemer med hår og hodebunn kan jojobaolje være det rette. Masser inn noen dråper jojobaolje i hodebunnen før du vasker håret med en mild sjampo. Den er fin ved tørr hodebunn, flass og seborre der talg har tettet til hårsekkene. Jojobaoljen penetrerer raskt og løser opp talg og skitt. Oljen etterlater hårbunnen og hårsekkene rene og klare til å fungere normalt. Har du tørt og livløst hår pga for mye bruk av styling og andre hår produkter kan du prøve å pakke inn håret med jojobaolje. La oljen virke i minst 15 minutter, skyll så ut med en mild sjampo. Oljen gjør håret skinnende og forsterker den naturlige glansen. Regelmessig massasje av hår og hårbunn med jojobaolje virker stimulerende og rensende. 

SIKKERHETJojobaolje er allergivennlig og vi kjenner ikke til sikkerhetsrisiko forbundet med bruk av jojobaolje.

Prøv jojobaoljen som ansiktsolje, makeupfjerner, til babypleie, etter voksing/barbering, som neglolje og ikke minst til hår og hodebunn.