Fakta
Dr. Bach's blomstermedisin ble utviklet av Dr Edward Bach; lege, bakteriolog og homøopat i England på 1930 tallet. Hans filosofi "en sunn sjel sikrer et sunt legeme" var forut for sin tid. I dag er det imidlertid flere medisinske eksperter som anerkjenner sammenhengen mellom vår mentale og fysiske tilstand.
Dr. Bach utviklet et system med syv ulike emosjonelle tilstander eller hovedgrupper, eksempelvis frykt, usikkerhet og ensomhet. Under disse kategoriserte han 38 ulike negative sinnstilstander. Og ved hjelp av sine homøopatiske kunnskaper fant han frem til blomsteressenser som motvirker disse negative tilstander - dette ble etter hvert til de unike Dr Bach's blomsteressenser.
De blomsteressenser vi leverer fremstilles av firmaet Healing Herbs som har sin produksjon på landsbygden i Hereford i England. Virksomheten blir ledet av Julian Barnard. Han er forfatter av flere bøker om Dr.Bach. - Blomstermedisinen fra Healing Herbs blir fremstilt i henhold til de originale veiledningene til Dr Bach.
 
"Blomstene fremelsker den positive tilstand - deres naturlige energi hjelper oss til å være glade og gjenvinne en sunn helse." sitat Dr. Bach.
 
Dr Bach's blomstermedisin
Dr Bach's blomstermedisin består av 38 plante og blomsterbaserte essenser. Hver enkelt essens er rettet inn mot en følelsesmessig eller mental ubalanse; og hjelper til med å takle utfordringene som hverdagen stiller til oss alle. Blomsteressensene virker etter homøopatiske prinsipper, og stimulerer kroppens evne til å lege seg selv, ved å balansere ut negative følelser og hjelper deg til å ta kontroll, føle deg vel, og få mere ut av livet. Essensene er ikke beregnet på fysiske sykdommer, selv om kroppens evne til å reparere seg selv ser ut til å være bedre når vi er i følelsesmessig balanse.
Dr. Bach's blomstermedisin er gjennomprøvd siden 1938 og er i utstrakt bruk særlig i England og de sentraleuropeiske land. Det er imidlertid en økende interesse for og bruk av blomstermedisin i Norden; spesielt som et supplement til medisinsk eller terapeutisk behandling.
Blomsteressensene er enkle å bruke og velegnet for hele familien. Det foreligger ingen kjente bivirkninger. De er fullstendig trygge, ikke giftige, ikke vanedannende; og kan anvendes sammen med enhver annen terapeutisk eller holistisk behandling. Blomstermedisinen er beregnet på å være et selvhjelp system, enkelt nok til å kunne anvendes uten profesjonell hjelp.

Blomstermedisinen må likevel ikke erstatte annen medisinsk behandling, uten etter avtale med lege eller terapeut.

Selvhjelp og diagnose
Hele settet med blomstermedisin er beregnet på selvhjelp; og er så enkelt i bruk at det kan anvendes uten profesjonell hjelp. Med hver bestilling leveres det en brosjyre (eng.) som på en enkel måte forklarer diagnose og bruken av de enkelte essensene. I tillegg finner du informasjon om de enkelte essensene under produktgruppen Dr. Bachs Blomstermedisin i nettbutikken.
Vi anbefaler brukere av blomstermedisinen om ikke å fokusere på en åpenbar sykdom man måtte ha, men heller spørre seg selv om hvordan man føler seg og om den psykiske tilstanden; siden blomstermedisinen er beregnet på å avhjelpe psykisk ubalanse, og ikke fysisk sykdom.
De ulike essensene kan med hell kombineres, men bruk ikke mer enn seks eller syv forskjellige essenser samtidig. Essensene er harmløse og uten kjente bivirkninger; og hele familien kan ha glede av de. Bruk de gjerne sammen med annen terapeutisk behandling som aromaterapi, soneterapi osv. Imidlertid må ikke blomstermedisinen erstatte den alminnelige medisinske behandling uten etter samråd med lege eller terapeut!
Hvis du føler at du trenger hjelp med diagnosen anbefaler vi at du tar kontakt med en terapeut med erfaring i bruk av blomstermedisin. Denne vil spørre deg om dine følelser og fastslå den emosjonelle underliggende årsak til din tilstand.
 
Blomstermedisinen ble delt inn i syv hovedgrupper av Dr Bach:
mot angst
mot usikkerhet
mot ensomhet
mot utilstrekkelig interesse av hvordan man har det; eller likegyldighet
mot overreaksjon på ideer og påvirkning
mot håpløshet og fortvilelse
mot stor bekymring for andres ve og vel

For deg som ikke har brukt Dr. Bach's blomstermedisin før kan vi anbefale den lettfattelige boken "A guide to the Bach Flower Remedies" som du finner i nettbutikken.

Praktisk bruk
Blomsteressensene du kjøper er potente. Du behøver kun å blande ut et par dråper i vann for at de skal fungere. På denne måten minner de om homøopatiske midler, selv om fortynningsmetoden er forskjellig.
Still først din egen diagnose ut fra personlighet, temperament, bekymringer og følelsesmessig ubalanse. Du kan gjerne ta mer enn en blomsteressens samtidig, men prøv å begrense deg til seks stykker.
 
Alternativ 1) Ta to dråper fra hver av de valgte blomsteressensene i et glass vann, fruktjuice eller annen drikke. Og drikk dette i små slurker i løpet av dagen.

Alternativ 2) Fyll en 30ml doseringsflaske som du får kjøpt i nettbutikken med naturlig mineralvann uten kullsyre og tilsett 3 dråper av de valgte blomsteressensene. - Ta deretter 4 dråper på tungen direkte fra doseringsflasken. Blomstermedisinen kan tas så mange ganger som du trenger i løpet av dagen, vanligvis minst fire ganger. Start gjerne på morgenen, deretter ved lunsj, på ettermiddagen og den siste dosen på kvelden.

Hold medisinen en stund i munnen innen du svelger for å oppnå en bedre effekt. En doseringsflaske holder seg i ca 3-4 uker når den oppbevares kjølig. For å forlenge holdbarheten kan den tilsettes en teskje konjakk/brandy eller eple-eddik. De konsentrerte blomsteressensene som du kjøper fra oss har svært lang holdbarhet når de oppbevares mørkt og kjølig.
Vi leverer en brosjyre med hver bestilling av blomstermedisin. Denne forteller mer om diagnose og praktisk bruk av Dr. Bach's blomstermedisin.
 
 Oversikt over Dr. Bach blomster