Hva er egentlig aromaterapi? 

Aromaterapi er anvendelsen av aromatiske planteoljer eller såkalte eteriske oljer, med henblikk på å skape fysisk, mental og emosjonell balanse; og ikke minst velbefinnende. De fleste forbinder aromaterapi med massasje, men går du en tur og kjenner skogens eller blomsterengens dufter er også dette aromaterapi. - Duftene som avgis av plantene kommer fra potente, flyktige essenser som finnes i små hulrom i plantene. De innehar kraftfulle egenskaper som blir anvendt i aromaterapien for å styrke vitalitet og helse, blant annet ved å forsterke kroppens selvhelbredende krefter.

Eteriske oljer er sentrale i utøvelse av aromaterapi. De eteriske oljene er ekstrakter fra duftende blomster og urter. Disse tappes hos oss og leveres til fordelaktige nettbutikk priser uten fordyrende mellomledd. Vi har til enhver tid ca 100 ulike typer eterisk olje på lager.  Oljene kommer fra hele verden og vi importerer både direkte fra produsent og fra grossister som har spesialisert seg på terapimarkedet.  

Kvalitet er et nøkkelord for eteriske oljer som skal brukes til behandling. Vi ber deg lese vår kvalitetsveiledning som gir deg informasjon og nyttige tips.

Om aromaterapimassasje
Ved massasje av hudenblir de eteriske oljene tatt opp i blodstrømmen. Komponentene av de forskjellige oljene vil da i forskjellig grad kunne påvirke både helse, skjønnhet og hygieniske tilstander. Siden de eteriske oljene er så kraftfulle og konsentrerte, så må de aldri brukes på huden i ufortynnet tilstand. Spesielt de som har allergier og/eller sensitiv hud må være forsiktig med bruk av eteriske oljer. Til å fortynne de eteriske oljene anvendes rene baseoljer (vegetabilske oljer). Vanlig brukte baseoljer er søt mandel, kokos, aprikosekjerne og druekjerneolje.

En såkalt synergistisk blanding av ulike typer eteriske oljer blir ansett å ha en større effekt enn hver enkelt olje anvendt alene. Dette gjelder både når det gjelder å oppnå en behagelig duft (parfyme) og ved behandling av ulike typer plager.  

Om aroma- eller lukteffekten
Duften eller lukten av eteriske oljer kan lettest frembringes ved fordamping eller forstøving av oljene. Da vilduften plukkes opp av lukteceller i nesen og hjernen vil bli påvirket til å produsere egne kjemikalier for eksempelvis å øke kroppens alarmberedskap, aktivere hukommelsen, virke beroligende eller få oss til å sovne. Noe av oljen vil også havne i lungene og vil kunne gi fysiske positive effekter.
 
Eksempler på oljer som har en kraftig duft er blomsteroljer fra rose og sjasmin; samt krydderoljer som ingefær og kanel.