30ml Amyris vill (Amyris balsamifera) Haiti

Artikkelnr.: EO0900-30

Amyris oljen virker muskelavslappende og brukes i bad og til massasje av ømme og trette muskler. Oljens beroligende og sedative egenskaper gjør den velegnet til alle typer stressrelatert massasje. Den anbefales ofte til personer som lider av søvnløshet.

PrisNOK496,00 inkl. mva.

Produktinfo

 

Amyris greinerBESKRIVELSE: Amyris eterisk olje blir ofte referert til som vest-indisk sandeltreolje. Dette skyldes likheten i duft og egenskaper med indisk sandeltreolje, samt det faktum at amyris oljen ble brukt til å blande ut indisk sandeltreolje som er en langt dyrere olje. Amyris oljen fremstilles ved damp destillasjon av små greiner og flis fra det eviggrønne svært aromatiske amyris treet. Treet vokser sent og er over 30 år gammelt før det brukes til produksjon av den eteriske oljen. Det alt vesentlige av olje fremstilles på Haiti selv om treet forefinnes på flere karibiske øyer, samt i sentralamerika. Oljen tilhører litt overraskende sitrus familien, og ordet amyris kommer fra det greske ordet amyron som rett og slett betyr ’intens duftende’.

Amyris oljen er en lettere viskøs olje med blek gul farge. Duften er karakteristisk sandelaktig med en søt treaktig tone. Terapeutisk karakteriseres den som en varig bunn note med svært gode beroligende egenskaper.  

 

TRADISJONELL BRUK: Lokalbefolkningen kaller amyris treet for ’stearinlys treet’ på grunn av den høye innholdet med olje. Greinene på treet ble brukt som fakkel av de lokale fiskerne. Treet er også mye brukt i møbel produksjon, både pga den balsamiske duften, mens også pga bearbeidingsegenskapene.

Medisinsk har amyris olje blitt brukt ved sår vask, til inhalering ved influensa, som desinfiserende og sårlegende olje ved barnefødsel, ved diaré og som rom duft eller stemnings duft. Oljen er et rimeligere alternativ til indisk sandeltre olje og erstatter ofte denne i såpe og parfyme produksjon som en duftkomponent og bindemiddel. Amyris oljen har en begrenset bruk i matvareindustrien, men brukes noe som smakstilsetting i likører.

AROMATERAPEUTISK virker oljen muskelavslappende og brukes i bad og til massasje av ømme og trette muskler.

Oljens beroligende og sedative egenskaper gjør den velegnet til alle typer stressrelatert massasje. Den anbefales ofte til personer som lider av søvnløshet. Hvis du lider av mental stress, anspenthet eller søvnløshet kan du prøve noen dråper i en aromalampe, aromaspray eller aromavifte. Oljens balsamiske duft vil berolige nervene, virke oppløftende og fremme en følelse av velbehag. 

MEDISINSK: Amyris oljen er antiseptisk og slimløsende. Den brukes til inhalering, gjerne sammen med eukalyptus, ved alminnelige luftveisproblemer som astma, bronkitt og forkjølelse.

PSYKISK er den balsamaktige duften effektiv mot stress og nervøs anspenthet. Oljen er kjent for sin meditative virkning og brukes til å forsterke alle typer meditasjon. Den virker beroligende på følelsene samtidig som den gir et løft ved depresjoner. Oljen hjelper til med å styrke selvfølelsen.

 

KOSMETISK: Amyris oljen brukes i produksjon av eksklusiv kosmetikk og skjønnhetsprodukter. Det være seg ulike typer såper, kremer etc. Prøv noen dråper av oljen i din favoritt ansiktskrem eller kroppslotion. Amyris oljen virker regenererende og fornyende på huden som får ny glød og spenst. Lag gjerne din egen ansikts/kroppsolje ved å tilsette 5% amyris olje til mandel eller druekjerne olje.

 

SPIRITUELT: Amyris oljen er en olje som brukes mye i forbindelse med meditasjon og spirituelle øvelser. En følelse av forvirring og usikkerhet om fremtiden kan med støtte av oljen bringes over i en tilstand av ro, sikkerhet og trygghet. Kan indikere om du har gjort en god jobb i arbeidet med emosjonell og mental utvikling.

 

ANNEN BRUK: Amyris oljen har gode insektsfrastøtende egenskaper og brukes i ulike typer insektsoljer/sprayer. Noen dråper på en skål i vinduet holder fluer og mygg unna, eller en fille med noen få dråper olje i garderobeskapet holder møllen unna.

 

BLANDINGER: Amyris oljen er fin å blande med andre treoljer, som furu og sedertre; samt lavendel og sitronella.

SIKKERHET: Oljen er regnet for å være en trygg olje med få bivirkninger. Oljen er til utvortes bruk og blandes med baseoljer til 5% eller mindre før bruk på større hudområder. Oljen kan virke irriterende på huden for de med sensitiv tørr hud og/eller allergier.