10ml Laurbærblad (Laurus Nobilils), Kreta

Artikkelnr.: EO1112-10

Laurbær er kjent fra matlagning - men den eteriske oljen har utrolig mange gode og styrkende egenskaper, samt en nydelig urteduft.

PrisNOK238,00 inkl. mva.

Produktinfo

Laurbær er et eviggrønt tre, som vokser vilt i middelhavsland, bladene brukes i matlaging - og ved dampdestillasjon blir disse bladene til herlig eterisk olje med en urteaktig og spicy duft.

Brukes i aromaterapi. Utvortes brukes den blandet i en baseolje.

Oljen er oppløftende for humøret, bra for å øke energinivået og den gir selvtillit, mot og intuisjon. Dette er en duft som passer bra for kunsterniske sjeler og de som trenger og komme igang. Positiv invirkning på konsentrasjon og hukommelse.

Blandet i en vegetabilsk olje kan den brukes mot mange tilstander, vær nøye med å ikke overstige 3% i blandingen, da oljen kan virke hudirriterende ved sterkere konsentrasjoner. Blir ofte brukt i forbindelse med luftveisproblemer som hoste og bronkitt, da ofte sammen med eucalyptus. Den kan virke urindrivende,svettedrivende, antiseptisk, magestyrkende, leverstyrkende, fin for lympesystemet, krampeløsende, soppdrepende, feberstillende, fin ved hodepine og apetittvekkende. Fin i blandinger som kan lindre reumatiske plager, verkende muskler og forstuinger. Stimulerer hodebunnen og kan hjelpe mot flass. 

Laurbær eterisk olje blander bra med bl.a. koriander, eucalyptus, ingefær, einer, lavendel, rose, rosmarin, timian og ylang ylang.

Oljen er endel brukt i kosmetikk- og parfymeindustrien, spesielt i herreprodukter.

Oljen skal ikke brukes innvortes - og bør ikke brukes av gravide, ammende og små barn.