Hvetekim kaldpresset (Triticum vulgare) USA 125ml

Artikkelnr.: BO1160-125

Oljen er rødbrun; med en kraftig jordaktig duft. Hvetekim oljen virker mykgjørende, fuktighetsbevarende, stimulerer blodsirkulasjonen og er svært næringsrik.

PrisNOK177,00 inkl. mva.

Produktinfo

Hvetekimolje

BESKRIVELSE Hvetekim olje er mye brukt i kosmetikk og som kosttilskudd. Den er naturlig rik på Viaminer A, D og E, og inneholder i tillegg Vitamin B1, B2, B3, B6 F, essensielle fettsyrer, proteiner og mineraler. Oljen er klar rødbrun; med en kraftig jordaktig duft. Hvetekim oljen virker mykgjørende, fuktighetsbevarende, stimulerer blodsirkulasjonen og er svært næringsrik. Oljen brukes i hudoljer og i legemidler ved sprekker i huden, brannskader og soleksem - E-Vitaminet i oljen fremmer helbred uten arrdannelse. Den brukes sjelden alene ved massasje, da den er for fet. Den bør tilsettes med 10-20% til andre oljer feks. mandelolje. Hvetekimoljen er fremstillt ved kaldpressing og filtrering. Holdbarhet 1,5-2 år.

FETTSYRE INNHOLD Oljesyre 12%, Palmetinsyre 17%, Linolsyre 58% og Linolensyre 9%.

MEDISINSK OG KOSMETISK BRUK Hvetekim oljen inneholder viktige essensielle fettsyrer som ikke naturlig produseres i vår kropp, men som må tilføres gjennom kostholdet. Disse oljene er viktige for blodomløpet, immunsystemet og nervesystemet for å opprettholde en god helse og kroppsfunksjoner. E vitaminet i hvetekim oljen stimulerer hudcelle dannelsen, og virker nærende og fornyende for tørr, moden og dehydrert hud. Oljen reduserer skjemmende arr, strekkmerker og ødelagt hud. Den reduserer rødflammethet og virker som en antioksidant, som er positivt både medisinsk og kosmetisk.

Hvetekim oljen har vist seg spesielt effektiv ved:

  • tørr og sprukken hud
  • eksem
  • psoriasis
  • strekkmerker
  • trøtte og anstrengte muskler
  • solbrennthet og brannsår
  • arr
  • dårlig blodsirkulasjon
  • høye kolesterol nivåer

GENERELL BRUK Hvetekim olje kan tas alene, som salatolje, på pasta, pesto eller andre måltider. Oljen må ikke varmes opp da den lett blir ødelagt ved oppvarming. Ved massasje anbefaler vi at du tilsetter 10-20% i din massasjeolje blanding. Ta i betraktning den mørke fargen og den kraftige smaken når du tar den i bruk.

SIKKERHET Oljen kan brukes både i hudpleie og som kosttilskudd, men den må ikke brukes av de med hvete eller gluten allergi hverken utvendig eller innvendig.